Την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022 ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιάσωνας Φωτήλας επισκέφθηκε την 116 Πτέρυγα Μάχης και το Εργοστάσιο Μεταφορικών Μέσων και Επίγειου Εξοπλισμού Αράξου. Σε αυτό, αφού συναντήθηκε με τον κ. Διοικητή της Μονάδας, ακολούθως συναντήθηκε, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης, με εκπροσώπους της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΧ.), που αποτελεί μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.). Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Πρόεδρος κ. Ελευθέριος Μπουρδανιώτης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Βασίλειος Στροσκίδης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας κ. Γεώργιος Χουντουλέσης και ο Ταμίας κ. Μιλτιάδης Κοσμάς.

Κατά τη συζήτηση ο κ. Φωτήλας αρχικά εξέφρασε τη στήριξή του στο θεσμό της εκπροσώπησης των Στρατιωτικών. Παράλληλα, τόνισε την πολύτιμη προσφορά του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων τόσο προς την ελληνική κοινωνία όσο και προς την πατρίδα μας συνολικότερα, ειδικά κατά τη χρονική αυτή συγκυρία κατά την οποία βρισκόμαστε αντιμέτωποι με απειλές κατά των εθνικών μας συμφερόντων αλλά και αντιμέτωποι με την πανδημία του COVID-19.

Ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Π.Ε.ΑΧ. από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τον κ. Βουλευτή για την πρόσκληση, τον ενημέρωσε σχετικά με τη λειτουργία της Ένωσης και κυρίως με τα προβλήματα που απασχολούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Προς την κατεύθυνση αυτή, προκειμένου ο κ. Βουλευτής να σχηματίσει μια ολοκληρωμένη εικόνα, ο κ. Μπουρδανιώτης του επέδωσε ψήφισμα της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. με θέμα τον απολογισμό των ανωτέρω προβλημάτων σε συνδυασμό με το επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και υπόμνημα της Ένωσης σχετικά με τις θέσεις και τα αιτήματά της τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Ο κ. Φωτήλας ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Ε.Σ.Π.Ε.ΑΧ. για την ενημέρωση και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα των Στρατιωτικών, για την ικανοποίηση των οποίων δεσμεύτηκε να συμβάλλει τα μέγιστα, στο μέτρο του εφικτού. Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, που διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, ο κ. Βουλευτής ζήτησε από τους εκπροσώπους της Ε.Σ.Π.Ε.ΑΧ. τη συνέχιση των μεταξύ τους επαφών, ώστε να καταστεί δυνατή η έγκαιρη και έγκυρη ανατροφοδότηση σχετικά με τα θέματα που τέθηκαν αλλά και με τυχόν νέα που θα προκύψουν μελλοντικά.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Ελευθέριος Μπουρδανιώτης Βασίλειος Στροσκίδης