Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 το απόγευμα ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΧ.) κ. Ιωάννης Βερρόπουλος εκπροσώπησε την Ένωση και παρευρέθηκε, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας κ. Σπυρίδωνα Μυλωνά, στα αποκαλυπτήρια μνημείου προς τιμήν εκτελεσθέντων κατά την περίοδο της Κατοχής, στα Καραίικα Αχαΐας.

Πρόκειται για ένα επιβλητικό μνημείο στην μνήμη των κατοίκων της Δυτικής Αχαΐας που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής κατά την περίοδο 1941 – 1944. Αποτελείται από επτά μαρμάρινες στήλες στις οποίες αναγράφονται τα ονόματα των πεσόντων ανά δημοτική ενότητα, ενώ ταυτόχρονα στο κέντρο της σύνθεσης ξεχωρίζει περίοπτη μια στήλη με χαραγμένους τους στίχους του βραβευθέντα με Νόμπελ ποιητή Γιώργου Σεφέρη.

Η Ε.Σ.Π.Ε.ΑΧ. ευχαριστεί δημόσια τον κ. Δήμαρχο για την πρόσκληση και χαιρετίζει κάθε προσπάθεια που έχει ως στόχο τη διατήρηση αλλά και την ενίσχυση της ιστορικής μας μνήμης. Διότι, όπως σοφά έχει λεχθεί, «λαός χωρίς παρελθόν, είναι λαός χωρίς μέλλον…!».

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Ελευθέριος Μπουρδανιώτης Βασίλειος Στροσκίδης