Η Ένωση Στρατιωτικών της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΧ.), ακολουθώντας το παράδειγμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) της οποίας αποτελεί μέλος, αποφάσισε πρόσφατα να έρθει σε επαφή με την εμπορική και επιχειρηματική αγορά της Αχαΐας μέσω των θεσμικών τους εκπροσώπων. Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας ήταν η επίτευξη συνεργασιών, ώστε αυτές να καταλήξουν στην παροχή εκπτώσεων ή προσφορών σε προϊόντα και υπηρεσίες, γεγονός που θα μπορούσε να λειτουργήσει ευεργετικά τόσο προς όφελος των οικογενειών των εν ενεργεία στρατιωτικών, όσο και της τοπικής αγοράς.

Σε πρώτη φάση επιλέχθηκε πιλοτικά η αγορά του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και διεξήχθησαν διαδοχικές συναντήσεις μεταξύ μελών του ΔΣ της Ε.Σ.Π.Ε.ΑΧ. με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Εμπορικού και Επαγγελματοβιοτεχνικού Συλλόγου Δύμης κ. Βασίλειο Καρβουνιάρη και Ανδρέα Φώτου αντίστοιχα. Το αξιοσημείωτο είναι πως από την πρώτη κιόλας συνάντηση η ανταπόκριση του Εμπορικού Συλλόγου Δύμης υπήρξε ένθερμη και εντυπωσιακή, επιβεβαιώνοντας την παραδοσιακή σχέση της τοπικής αγοράς ειδικά με τις οικογένειες των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας που διαμένουν στη Διασπορά της 116 Πτέρυγας Μάχης.

Το επιστέγασμα όλης αυτής της χρονοβόρας προσπάθειας ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των ανωτέρω εκπροσώπων των Δ.Σ. τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022, ημερομηνία συμβολική διότι τιμάται η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε αυτήν την συνάντηση ο κ. Καρβουνιάρης παρέδωσε στον Πρόεδρο της Ε.Σ.Π.Ε.ΑΧ. κ. Μπουρδανιώτη το σύνολο των γραπτών προσφορών των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Δύμης, των οποίων η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Π.Ε.ΑΧ. ευχαρίστησε θερμά τον ομόλογό του και του επέδωσε τιμητική πλακέτα εκ μέρους την Ένωσης.

Προς ενημέρωση παντός ενδιαφερόμενου, η λίστα με τις επιχειρήσεις της Δύμης που συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα συνεργασίας μπορούν να αναζητηθούν στον ακόλουθο ιστότοπο:

Η Ε.Σ.Π.Ε.ΑΧ. γνωστοποιεί στα μέλη της ότι θα ακολουθήσει στο μέλλον παρόμοια προσπάθεια και για την αγορά της Πάτρας, κάτι το οποίο αποτελεί μεν φιλόδοξο στοίχημα, ταυτόχρονα όμως και ηθική υποχρέωση προς τα πολυάριθμα μέλη μας που διαμένουν εκεί.

Ο Πρόεδρος
 Ελευθέριος Μπουρδανιώτης

Από αριστερά: Ελ. Μπουρδανιώτης, Βασ. Καρβουνιάρης

Από αριστερά: Βασ. Στροσκίδης, Ελ. Μπουρδανιώτης, Βασ. Καρβουνιάρης, Ανδρ. Φώτου