Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΧ), σε συνέχεια ανακοίνωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) μετά και την δημοσίευση των πρώτων δικαστικων αποφάσεων επί του θέματος, ενημερώνει τα μέλη της για την διεκδίκηση της ειδικής αποζημίωσης νυχτερινής εργασίας, με την κατάθεση δικαστικών αγωγών, μέσω του Νομικού Σύμβουλου της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. κ. Αλκιβιάδη Σ. Ευαγγελάτου, Δικηγόρου (ΠΜΣ “Εξειδικευμένο Δημόσιο Δίκαιο” -ΕΚΠΑ).

Λόγω της διετούς παραγραφής των αξιώσεων υπαλλήλων κατά του Ελληνικού Δημοσίου, τα Στελέχη μπορούν σήμερα να διεκδικήσουν με ασφάλεια μόνο την τελευταία διετία (01.01.2021 έως & 31.12.2022).

Τα Στελέχη που επιθυμούν να κινηθούν νομικά μέσω του ανωτέρω προτεινόμενου από την Ομοσπονδία τρόπου διεκδίκησης, θα πρέπει άμεσα να αιτηθούν με προσωπική αναφορά για τη βεβαίωση των ωρών νυχτερινής εργασίας 01.01.2021 έως και 31.12.2022, σύμφωνα με σχετικό υπόδειγμα, και να κρατήσουν αντίγραφο της αναφοράς με τον αριθμό πρωτοκόλλου.

* Όσα στελέχη επιθυμούν να διεκδικήσουν μόνο το έτος 2022 (επειδή συμμετείχαν σε προηγούμενη διεκδίκηση 2020 - 2021) τότε θα πρέπει να ζητήσουν βεβαίωση μόνο για τις υπηρεσίες του έτους 2022.

Στην συνέχεια θα πρέπει να προσκομίσουν τα κάτωθι δικαιολογητικά:

1. ΕΝΤΥΠΟ ( Α ) ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΑΓΟΝΤΟΣ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 3, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

2. ΕΝΤΥΠΟ ( Β ) ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ (ΟΧΙ ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ).

3. ΕΝΤΥΠΟ ( Γ ) ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ, ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ.

4. ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ, ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΗΤΈΙΤΟ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΏΝ ΝΥΧΤΈΡΙΝΩΝ ΚΑΙ Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΈΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ).

5. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΗΘΗΚΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΣ ΩΣ ΑΝΩ ΑΙΤΗΣΗΣ.

6. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΜΗΝΙΑΙΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΈΤΟΥΣ 2022.

Το κόστος της δικηγορικής αμοιβής ανέρχεται σε είκοσι ευρώ (20€) ανά άτομο.

Η ανωτέρω διαδικασία μπορεί να ακολουθηθεί και από όσους συναδέλφους δεν είναι μέλη της Ε.Σ.Π.Ε.ΑΧ. συμπληρώνοντας παράλληλα αίτηση εγγραφής μέλους (πατήστε εδώ) χωρίς κόστος εγγραφής ή να απευθύνεστε στα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Π Ε.ΑΧ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στο ΔΣ της ΕΣΠΕΑΧ για την προσκόμιση των δικαιολογητικών αυστηρά μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2023 του συνόλου των ανωτέρω εγγράφων και την κατάθεση του ποσού των είκοσι ευρώ (20€) (παραλαμβάνοντας και τη σχετική απόδειξη πληρωμής).

Σχετικά υποδείγματα ΑΝΑΦΟΡΑΣ και ΕΝΤΥΠΩΝ ακολουθούν παρακάτω:

ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ (για τα έτη 2021 - 2022)

ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ (μόνο για το έτος 2022)

ΕΝΤΥΠΟ Α

ΕΝΤΥΠΟ Β

ΕΝΤΥΠΟ Γ

Για πληροφορίες :

Στελέχη ΠΑ & ΠΝ

1) Μπουρδανιώτης Ελευθ. 6983513979

2) Στροσκίδης Βασίλειος 6983520373

3) Χουντουλέσης Γεώργιος 6983505681

4) Κοσμάς Μιλτιάδης 6983514080

5) Πλώτας Ιωάννης 6983504674

Στελέχη ΣΞ / 76 ΜΕ & ΚΕΤΧ

1) Βερρόπουλος Ιωάννης 6932876098

2) Κουτσοχέρας Νικόλαος 6931010183

Δείτε εδώ την ανακοίνωση της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.

ΕΣΠΕΕ ΚΙΛΚΙΣ - ΠΟΜΕΝΣ: Οι αποζημιώσεις για την νυχτερινή απασχόληση μπαίνουν στους λογαριασμούς των συναδέλφων μας.

Ο Πρόεδρος
 Ελευθέριος Μπουρδανιώτης